OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la miocardiopatia hipertròfica

  • La miocardiopatia hipertròfica és una afecció del múscul cardíac o miocardi caracteritzada per un engruiximent asimètric i irregular de les parets del cor que, en general, afecta de manera especial la paret interventricular. igualment, a través d’un estudi microscòpic d’aquest teixit, en aquests casos hom pot veure que les fibres miocàrdiques no es relacionen adequadament entre si, sinó que es troben desorganitzades.
  • En la majoria dels casos, aquest trastorn és degut a una alteració genètica que es transmet de pares a fills i en general es manifesta per primera vegada entre 20 anys i 40. En altres casos, en canvi, es presenta per causes desconegudes o a conseqüència d’altres afeccions com ara neurofibromatosi, malaltia de Friedreich, feocromocitoma o insuficiència renal, i es pot manifestar a qualsevol edat.
  • Els símptomes més freqüents són dispnea o sensació de manca d’aire —que es presenta inicialment quan hom fa un esforç físic, però més endavant també durant el repòs—, dolor toràcic d’angina de pit, sensació de mareig i pèrdua transitòria de la consciència, i palpitacions.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...