OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran Diccionari de la llengua catalana

El que cal saber de la miocardiopatia restrictiva

  • La miocardiopatia restrictiva és una afecció del múscul cardíac deguda al dipòsit de fibres de col·lagen o d’altres substàncies en aquest teixit que, en conseqüència, provoca una rigidesa en les parets dels ventricles, que no es poden distendre adequadament per tal d’omplir-se.
  • Aquest trastorn és poc freqüent als països occidentals, i sol ésser degut a l’existència d’altres malalties cròniques com amiloïdosi, sarcoidosi o hemosiderosi.
  • Els símptomes més freqüents són semblants als causats per la insuficiència cardíaca, com la dificultat a respirar, la sensació de manca d’aire i la inflor dels membres inferiors. En general, es presenten després de quaranta anys d’edat, i evolucionen progressivament i ràpida fins que l’aparició d’alguna complicació, com embòlia pulmonar, edema agut de pulmó o aturada cardíaca, provoca la mort del malalt. De vegades, però, tampoc no és estrany que el trastorn es recuperi gràcies al tractament de la malaltia causal, o a la resecció de les lesions del miocardi.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...