OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de les varices

  • Les varices són dilatacions persistents de les venes que discorren per la superfície dels membres inferiors, que habitualment adquireixen un aspecte tortuós i un color blavenc o negrós.
  • Les varices constitueixen un trastorn molt freqüent i, en la majoria dels casos, són causades per una fallada en les vàlvules venoses, a conseqüència de la qual la sang tendeix a acumular-se a l’interior de les venes. D’altres circumstàncies que n’afavoreixen l’aparició o la progressió són l’embaràs, l’obesitat, les estones llargues i quotidianes de romandre drets, i els processos obstructius de les venes dels membres inferiors, com ara la flebotrombosi i la tromboflebitis.
  • Aquest trastorn se sol mantenir asimptomàtic durant molts anys, llevat de la possible alteració estètica que pot representar. Tanmateix, després dun cert temps, pot causar algunes molèsties, com una progressiva sensació de cansament i pesadesa a les cames. Els símptomes solen ésser més intensos després de la jornada laboral o de llargues estones d’estar drets, durant els dies de calor, i, en les dones, els dies anteriors a la menstruació.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...