OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber del mieloma

  • El mieloma és un tumor maligne format per cèl·lules plasmàtiques que assoleixen característiques canceroses, proliferen exageradament en la medul·la òssia que ocupa l’interior d’alguns ossos i elaboren substàncies proteiques generalment anormals. Com que els focus tumorals són diversos, aquesta malaltia s’anomena mieloma múltiple.
  • Entre les manifestacions més habituals, i sovint inicials, en destaquen els dolors ossis i també les fractures patològiques dels ossos envaïts pel tumor, que són tan fràgils que es poden trencar a causa del més petit traumatisme. Per això, sempre que hi hagi dolors aguts o persistents, cal consultar el metge al més aviat possible, ja que, si és un mieloma, un tractament immediat afavoreix un pronòstic més bo de revolució.
  • Les persones afectades per un mieloma no han de romandre immobilitzades al llit, perquè això afavoriria l’afebliment dels ossos. Al contrari: és fonamental d’utilitzar les mesures ortopèdiques i fisioteràpiques que calgui per a facilitar una deambulació normal que permeti una autonomia de moviments.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...