OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Entropi

És anomenat entropi un trastorn que afecta la posició palpebral que consisteix en la inversió de la parpella, és a dir, la vora lliure de la parpella s’adreça cap endins.

L’origen correspon de vegades a un desequilibri del to del múscul orbicular, provocat per la involució dels teixits que el componen deguda a un procés d’envelliment. En aquest cas, el múscul ja no es pot relaxar normalment durant l’obertura palpebral. Hi ha diversos factors coadjuvants del procés, com és la relaxació de la pell palpebral, trastorns irritatius crònics de la conjuntiva o de la vora de la parpella, inflamació intraocular, com també l’ús d’embenatges durant períodes de temps prolongats. Una altra causa possible és la formació de cicatrius a la cara interna de les parpelles, per infeccions, traumatismes o cremades.

La inversió de la parpella fa que les pestanyes freguin la superfície de l’ull i provoquin una irritació de la conjuntiva, com també erosions en la còrnia.

D’altra banda, es pot intentar de corregir mitjançant la tracció de la parpella amb esparadraps. Si no es corregeix, cal recórrer a la cirurgia per tal de modificar la posició de la parpella.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...