OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

EsportpèdiaCat — Enciclopèdia de l’esport català

Queratitis

És anomenada queratitis la inflamació de la còrnia, el disc transparent situat al pol anterior del globus ocular. Sovint s’associa a la inflamació de la conjun-tiva, una membrana transparent que cobreix el globus ocular al voltant de la còrnia, i aleshores l’afecció és denominada querato-conjuntivitis.

Les inflamacions del teixit corni poden tenir un origen variat. La queratitis pot ésser originada per una infecció, en general propagada des de la conjuntiva. Les infeccions poden ésser bacterianes o virals. De les degudes a virus, cal destacar la causada pel virus herpes. També es pot manifestar a conseqüència d’un traumatisme que lesioni els teixits de la còrnia. Un altre origen possible és una manca de líquid lacrimal, necessari per a la nutrició de la còrnia, perquè aquesta estructura no disposa de vasos sanguinis propis. Així, una paràlisi muscular de les parpelles que mantingui la còrnia exposada a l’exterior pot provocar-ne la dessecació i la inflamació consegüents.

Aquest trastorn es manifesta amb dolor, de vegades molt intens, envermelliment ocular, fotofòbia i sensació de sequedat.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...