OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Síndrome adrenogenital

És anomenat síndrome adrenogenital el conjunt d’alteracions originades per una elaboració exagerada d’hormones masculines per part de l’escorça suprarenal, la qual cosa ocasiona una masculinització en l’organisme de les dones que en són afectades.

La síndrome adrenogenital és una conseqüència de la hiperplàsia suprarenal congènita, comentada anteriorment. Tanmateix, però, també es pot presentar en qualsevol moment de la vida, tant per una hiperplàsia suprarenal de qualsevol origen com pel desenvolupament d’un tumor suprarenal capaç de secretar andrògens en quantitats anormals.

Les manifestacions que apareixen en la dona adulta afectada inclouen hirsutisme o desenvolupament exagerat del pèl corporal, calvície, veu greu, amenorrea o absència de menstruacions, hipertròfia del clítoris, disminució de la grandària de les mames i augment de la massa muscular. En els casos més lleus es pot produir solament hirsutisme.

La diagnosi es basa en les determinacions hormonals i en estudis radiològics de les glàndules suprarenals —especialment la tomografia axial computada— en què es pot observar el desenvolupament tumoral.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...