OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Història natural dels Països Catalans

El que cal saber de la cataracta

  • La cataracta consisteix en l’opacificació del cristal·lí, la lent de l’ull que permet d’enfocar els objectes propers i que en general és transparent, cosa que provoca una pèrdua visual.
  • La cataracta pot ésser congènita, deguda a alteracions genètiques hereditàries o a infeccions que han tingut lloc durant la gestació, com ara rubèola o toxoplasmosi. També es pot presentar més endavant, per causes diverses: malalties generals com la diabetis, tractaments prolongats amb corticosteroides, malalties oculars com la uveïtis, exposició excessiva a la calor o les radiacions, lesions traumàtiques o per l’envelliment del cristal·lí, que n’és l’origen més habitual.
  • Els símptomes inicials de la cataracta són un enterboliment de la visió, sobretot quan la claror ve de cara, i la visió d’aurèoles de colors envoltant els objectes, especialment els lluminosos. D’altra banda, també pot provocar una dificultat de visió llunyana o miopia que, en el cas de persones que presenten presbícia, pot compensar transitòriament aquest defecte i fer innecessàries les ulleres.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...