OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de la conjuntivitis

  • La conjuntivitis consisteix en la inflamació de la conjuntiva, la membrana mucosa que cobreix l’interior de les parpelles i l’exterior del globus ocular. Pot ésser deguda a nombrosos factors com infeccions bacterianes o víriques, agents físics o químics, o reaccions al·lèrgiques.
  • Els símptomes més notables de la conjuntivitis són envermelliment ocular, tumefacció palpebral, secrecions de característiques variables segons el cas, sensació que hom té un cos estrany a l’ull, cremor i fotofòbia.
  • En general, la conjuntivitis és d’origen infecciós i es pot contagiar molt fàcilment. Així, la persona que n’és afectada no ha de compartir objectes personals, com ara tovalloles o mocadors, i ha d’evitar de tocar-se l’ull sa amb les mans contaminades.
  • Mai no s’ha d’emprar un col·liri per a tractar la conjuntivitis fins que no se n’ha establert l’origen. Com que la inflamació pot ésser deguda a mecanismes diversos, els medicaments emprats en el tractament d’aquesta afecció poden ésser contraproduents quan s’apliquen en les inflamacions que tenen altres causes.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...