OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de les mossegades i picades d’animals

  • La millor manera d’evitar les mossegades de gos, o d’altres animals, és mostrar-se sempre molt tranquil davant d’ells, sense fer cap gest brusc que espanti l’animal o el faci sentir-se en perill.
  • En les ferides causades per mossegada d’animal, a més de les mesures específiques de cada cas, cal realitzar les cures habituals de qualsevol ferida, i sobretot s’han de rentar molt bé, ja que és freqüent que s’infectin.
  • Encara que la ràbia és una malaltia molt rara, de la qual no se n’ha presentat cap cas al nostre país des de fa molts anys, davant qualsevol mossegada d’animal mamífer s’han d’adoptar les mesures necessàries per tal de prevenir-la, ja que és molt greu i de difícil tractament. Per això, és especialment important controlar l’animal causant, a fi d’observar si presenta signes de la malaltia.
  • Es convenient comunicar a les autoritats sanitàries locals qualsevol mossegada de mamífer, per tal que controlin l’animal causant, i si aquest no és localitzable, per tal que indiquin si és recomanable l’administració del vaccí antiràbic.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...