OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Art de Catalunya

El que cal saber del despreniment de retina

  • El despreniment de retina és una separació entre les dues unitats funcionals de la retina, la retina sensorial i la neural, que normalment es troben adossades. Quan s’esdevé el despreniment de retina, es presenta sobtadament una pèrdua de visió, que en un principi pot afectar només una part del camp visual, però que en evolucionar ocasiona una ceguesa completa.
  • Abans que es produeixi un despreniment, hi solen haver símptomes visuals, com la visió de punts negres en el camp visual i fotòpsies, és a dir, reflexos lluminosos que semblen espurnes. En el moment en què s’esdevé el despreniment, sembla com si caigués un teló fosc sobre l’ull o es corregués una cortina, de manera que es perd de sobte una part del camp visual o fins i tot tota la visió de l’ull
  • La major part dels despreniments de retina és presenten en persones afectades de miopia, sobretot si el defecte és elevat i progressiu. Aquestes persones poden prevenir l’esquinçament efectuant controls oftalmologics periòdics en què hom pot advertir la formació de petits esquinçaments de la retina i reparar-los amb l’aplicació del raig làser, un procediment senzill que s’efectua amb anestèsia local.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...