OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

Refrigeració dels aliments

La majoria dels aliments frescos s’han de conservar a temperatures que oscil·len entre 2 i 7°C, ja que dins d’aquest interval els processos metabòlics dels teixits i la reproducció dels microorganismes es produeixen tan lentament que, fins a un cert temps, els productes no s’alteren. Precisament, els frigorífics o neveres casolanes permeten de conservar els aliments dins d’aquest interval de temperatures.

La temperatura interna dels frigorífics no és homogènia. Les zones més properes al congelador són les més fredes i, en general, la temperatura oscil·la entre 2 i 4°C. En canvi, les zones més allunyades del congelador es troben habitualment a temperatures que fluctuen entre els 5 i 7°C. Cada zona és la més adequada per a certs productes.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...