OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

Alimentació sana durant el segon any de vida

Durant el segon any de vida, els nens poden consumir tot tipus d’aliments, a excepció únicament dels llegums, la incorporació dels quals cal que sigui ajornada fins que l’infant tingui dos anys d’edat, ja que fins a aquesta època són difícils de digerir; si es donen abans, cal que sigui en forma de puré per tal d’eliminar-ne la pell. Així, doncs, des que el nen fa un any pot fer una alimentació similar a la dels adults i, per tant, és ja possible d’elaborar un menú estàndard a base de racions de grups d’aliments.

Cal remarcar, tanmateix, que hi ha dues circumstàncies importants que modifiquen significativament les pautes alimentàries d’aquesta època respecte a les de l’adult. En primer lloc, els requisits nutritius del nen menor de dos anys d’edat són diferents als de l’adult, per la qual cosa, tant el nombre de racions diàries com la distribució d’aquestes segons els grups d’aliments són diferents a allò que és aconsellat per a un adult. Per la mateixa raó, les racions per al nen cal que siguin més petites i que es distribueixin, pel cap baix, en quatre àpats diaris.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...