OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Alimentació sana durant la infància i la pubertat

D’ençà del tercer any de vida, la proporció entre les racions dels diferents grups bàsics d’aliments és igual a la dels adults, per la qual cosa els nens poden començar a consumir pràcticament els mateixos plats que llurs pares i germans grans, per bé que en quantitats inferiors. Això no obstant, el nombre total de racions continua sent, proporcionalment, superior al dels adults, ja que els nens desenvolupen una activitat física més intensa que aquests i el seu organisme es troba en ple període de creixement.

Per exemple, un nen sa de 7 anys d’edat i de pes corporal mitjà, és a dir, al voltant de 23 Kg, necessita una quantitat de racions diàries similar a les d’un adult sa de pes mitjà, és a dir, unes 14. Igualment, la distribució entre les racions dels diferents grups d’aliments és similar, és a dir, 4,5 del grup de les farinàcies i 1,75 de cada un dels restants grups, amb el límit d’1 per als greixos. Tanmateix, les racions, per les raons que hem esmentat, han d’ésser més petites.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...