OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Diccionari català-alemany

El que cal saber de la pèrdua de consciència

  • La pèrdua de consciència o inconsciència és un trastorn relativament freqüent en les urgències mèdiques, que es pot presentar per causes de molt diversa gravetat.
  • La causa més freqüent de pèrdua de consciència és la lipotímia comuna, o desmai, que es presenta de manera sobtada, sense que sigui causada per cap malaltia, i se soluciona espontàniament al cap de pocs segons sense seqüeles.
  • En molts casos, abans de perdre la consciència, la persona afectada té una sensació de sufocació, mareig, inestabilitat, visió borrosa i sudoració freda. Si en aquest moment s’ajeu amb les cames aixecades, o s’asseu posant el cap entre els genolls, es pot arribar a evitar la pèrdua de consciència.
  • La primera cosa que cal fer amb una persona inconscient és posar-la en posició de decúbit supí, és a dir, ajaguda boca per amunt, perquè en aquesta posició es facilita l’accés de la sang oxigenada al cervell, i és la més adequada per a atendre-la en cas que sofreixi un trastorn greu, com ara una aturada càrdio-respiratòria.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...