OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Els electròlits

Els electròlits són elements químics susceptibles d’ésser afectats per l’acció del corrent elèctric, ja que tenen la propietat de perdre o de guanyar un electró quan són sotmesos a la influència d’un camp elèctric.

Si bé nombrosos elements químics poden ésser considerats com electròlits, alguns d’ells en particular són importants des d’un punt de vista nutritiu, ja que intervenen de manera específica en la regulació del metabolisme i en l’equilibri dels líquids corporals. Així, doncs, aquests requeriments, encara que mínims, han d’ésser coberts per mitjà de l’alimentació.

Els electròlits poden combinar-se entre ells, o bé amb altres elements i formar compostos de caràcter àcid o alcalí. Així, per exemple, el sodi, en combinar-se amb bicarbonat, forma bicarbonat de sodi, una substància alcalina; o el clor, en combinar-se amb hidrogen, forma l’àcid clorhídric. Precisament gràcies a aquesta propietat que tenen, els electròlits són fonamentals per a mantenir l’equilibri àcid-base, és a dir, l’equilibri que hi ha entre la concentració dels elements àcids i els alcalins en els líquids orgànics.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...