OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

L’art gòtic a Catalunya

Els hidrats de carboni

Els hidrats de carboni, carbohidrats o glúcids són compostos químics orgànics formats per una successió d’àtoms de carboni enllaçats entre ells, alhora que cada un també està unit generalment a dos àtoms d’hidrogen i a un d’oxigen.

Els termes hidrats de carboni i carbohidrats fan referència, precisament, al fet que cada un dels àtoms de carboni que els formen està enllaçat a dos àtoms d’hidrogen i a un d’oxigen, és a dir, la mateixa proporció d’aquests elements que conté cada molècula d’aigua. El terme glúcids, que deriva del mot grec antic glýcos o dolçor, fa referència al sabor dolç que tenen els tipus més senzills d’aquests compostos.

Pràcticament tots els aliments contenen una proporció més gran o més petita d’hidrats de carboni, a excepció dels purament grassos, com ara els olis i els llards. Els aliments més rics en hidrats de carboni són els cereals, llegums, fruits, sucres i aliments dolços elaborats. En canvi, les verdures i hortalisses, la llet i els seus derivats, els ous, els peixos i les carns solen tenir concentracions més baixes d’aquests compostos.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...