OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Òrquio-epididimitis

És anomenat òrquio-epididimitis un trastorn caracteritzat per la inflamació de l’epidídim i el testicle, causat generalment per una infecció. Sovint es presenta com a complicació d’una infecció que afecta alguna estructura propera, com ara una uretritis o una prostatitis.

Aquest trastorn sol aparèixer de forma aguda, de manera que sobtadament es presenta febre i una considerable tumefacció de l’escrot, que esdevé més voluminós, s’envermelleix i és intensament dolorós.

Amb un tractament a base d’antibiòtics i antiinflamatoris, el trastorn se sol resoldre del tot sense seqüeles al cap de pocs dies. Mentre la inflamació es manté, el dolor es pot atenuar amb l’aplicació de fred i la subjecció del testicle amb un suspensori.

En alguns casos es presenten episodis d’òrquio-epididimitis repetits que solen ésser deguts a uretritis o prostatitis cròniques. El tractament que hi correspon es basa en l’eliminació del focus infecciós crònic, però si malgrat tot es mantenen les infeccions repetides caldrà prevenir-les amb el lligament del conducte deferent.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...