OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Urticària i angiodema

Definició

La urticària és una inflamació del derma i l’hipoderma, generalment d’origen al·lèrgic, caracteritzada per l’aparició sobtada de favasses, o favons, de color rosat i grandària diversa que provoquen coïssor. Sovint, se’n presenta més d’una, cadascuna de les quals desapareix al cap de poques hores, però l’aparició de lesions noves que es disseminen per tot el cos pot continuar hores o bé dies, de vegades setmanes.

L’edema angioneuròtic o angioedema és una variant de la urticària, que s’esdevé quan la inflamació afecta especialment l’hipoderma. L’angioedema consisteix en una tumefacció intensa d’una àrea delimitada de la pell, sovint localitzada a la cara, que es pot estendre a la mucosa de la boca o de les vies respiratòries.

Causes

La urticària és deguda a una inflamació del derma o l’hipoderma causada per l’alliberament de substàncies amb capacitat inflamatòria que efectuen unes cèl·lules determinades del sistema immunitari, els mastòcits. Diversos factors poden desencadenar aquest fenomen, entre els quals cal destacar l’al·lèrgia.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...