OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Atles electoral de la Segona República a Catalunya

Anàlisi d’esperma

L’anàlisi d’esperma, espermograma, o seminograma és una prova que consisteix a analitzar al laboratori l’esperma ejaculada per a conèixer-ne les característiques químiques i les cèl·lules que conté.

Aquest mètode d’examen és útil per a valorar l’activitat elaboradora de semen, i és emprat especialment en la diagnosi de la infertilitat. Proporciona informació, per tant, de la funció de tots els òrgans que participen en la formació del semen, sobretot dels testicles, les vesícules seminals i la pròstata.

El semen que es vol sotmetre a anàlisi es pot obtenir amb diverses tècniques. Els mètodes més emprats són el coit amb preservatiu o la masturbació. Si es recull amb un preservatiu, aquest ha d’ésser especial, sense conservants ni antisèptics que en puguin alterar les característiques. A més, el preservatiu ha d’ésser col·locat abans de la penetració per a evitar que es perdin secrecions. Si es recull el semen amb masturbació, el recipient en què es reculli ha d’ésser de característiques inert i preferiblement estèril.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...