Compra dels ous
Quan es compren ous és summament important verificar que la closca estigui intacta, ja que si presenta forats o fissures l’aliment podria estar contaminat; en aquest cas, s’han de refusar sempre. Encara que no és essencial, també és recomanable de refusar els ous que no tinguin la closca neta, especialment si no es pot observar clarament que estigui intacta.
Si bé els ous s’ofereixen en diverses categories, cal destacar que aquestes s’estableixen d’acord amb la grandària o, millor dit, del pes de cada unitat. Quan en els plans d’alimentació es fa referència a la unitat, aquesta s’entén, generalment, per un ou de grandària mitjana d’uns 60 g. Aquest punt és important per tal d’establir les racions en funció de la mida dels ous que es comprin, però cal considerar que el valor nutritiu, en termes proporcionals, és similar en totes les categories d’ous. Cal insistir que tampoc el color de la closca modifica en absolut el valor nutritiu.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia