OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la fimosi

  • La fimosi constitueix una estretor de l’obertura del prepuci —la pell que cobreix l’extrem del penis—, la qual cosa n’impedeix totalment o parcialment la retracció per a deixar el gland al descobert.
  • L’estretor de l’obertura prepucial és present en general des del naixement, per bé que no constitueix un veritable trastorn. Solament en una mínima part dels infants nounats el prepuci es pot retreure sobre el gland. En la majoria dels casos, es resol progressivament amb l’edat i no origina complicacions.
  • Per tal d’afavorir la dilatació de l’orifici del prepuci i la separació del gland, és útil que s’efectuïn suaus retraccions del prepuci en banyar l’infant.
  • Si amb finalitats higièniques o durant les relacions sexuals hom efectua una retracció sobtada del prepuci, es pot provocar una parafimosi, complicació caracteritzada per la inflamació del prepuci i la constricció del penis. Aquesta complicació és molt greu, ja que pot alterar la circulació sanguínia del penis i causar lesions irreversibles. Així, cal adreçar-se a un servei d’urgències per tal que col·loquin novament el prepuci en la posició original de seguida que sigui possible.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...