OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de la insuficiència renal

  • La insuficiència renal és un trastorn caracteritzat per una pèrdua de les funcions renals que ocasiona un augment dels nivells sanguinis d’urea i d’altres productes de rebuig.
  • La insuficiència renal aguda és un tipus d’insuficiència renal que es produeix de manera sobtada i sovint se segueix d’una recuperació completa si s’efectua un tractament oportú. Durant les primeres hores o dies del seu desenvolupament, la insuficiència renal aguda no origina símptomes. Quan s’han instaurat ocasiona oligúria, és a dir, una davallada notable del volum d’orina evacuada.
  • La retenció d’aigua i urea i d’altres alteracions causades per la insuficiència renal aguda originen nombrosos trastorns com anèmia, alteracions de la coagulació, nàusees i vòmits, hipertensió arterial, dificultat respiratòria, somnolència, irritabilitat i alentiment de les funcions mentals.
  • Sense un tractament eficaç, la insuficiència renal aguda pot originar complicacions greus que poden causar una aturada cardíaca, convulsions, confusió i fins i tot un estat de coma.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...