OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Traumatisme de les vies urinàries

Definició

Són anomenats traumatismes de les vies urinàries diversos trastorns dels urèters, la bufeta urinària o la uretra, deguts generalment a un impacte violent sobre aquests òrgans.

Causes i tipus

Els traumatismes de les vies urinàries solen ésser deguts a un impacte extern de gran intensitat, ja sigui sobre la regió lumbar o bé sobre la regió pèlvica. També poden ésser produïts en ferides obertes, com les ocasionades per arma penetrant.

Els traumatismes ureterals, és a dir, les lesions traumàtiques dels urèters, són poc freqüents. Es produeixen especialment a causa de ferides penetrants, en què un objecte tallant penetra a través de la paret abdominal o de la regió lumbar i arriba a l’urèter tot perforant-lo o seccionant-lo. Entre les causes més freqüents cal destacar els accidents quirúrgics en el curs d’intervencions ginecològiques o intestinals, i poden consistir en el lligament accidental de l’urèter englobat amb l’estructura vascular l’hemorràgia de la qual es vol interrompre, o bé la secció completa o incompleta de l’urèter.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...