OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de la pielonefritis

  • La pielonefritis és un trastorn —caracteritzat per la inflamació de les vies urinàries altes i el ronyó— causat per una infecció, que sense un tractament adequat pot menar a una alteració crònica de la funció renal.
  • Les infeccions urinàries són més freqüents en les dones que en els homes, perquè els microorganismes solen penetrar a través de la uretra, la desembocadura de la qual en el sexe femení es troba relativament a prop del recte, on hi ha microorganismes abundants.
  • Per a evitar les infeccions urinàries és recomanable d’orinar després del coit, perquè la manipulació dels genitals pot causar la penetració de gèrmens per la uretra que el doll d’orina ajuda a expulsar.
  • Les miccions freqüents i contínues, realitzades sense interrupció, ajuden a prevenir les infeccions urinàries, ja que l’evacuació de l’orina pot empènyer els gèrmens que hi hagi a la uretra.
  • La forma més comuna de pielonefritis és la pielonefritis aguda, que es presenta de manera sobtada i amb símptomes evidents. Amb un tractament adequat, guareix sense seqüeles al cap de pocs dies.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...