El que cal saber de la poliquistosi renal
- La poliquistosi renal és una malaltia hereditària, molt greu, caracteritzada per la formació de nombrosos quists o cavitats plenes de líquid als ronyons.
- Aquesta malaltia es presenta en persones que hereten dels seus pares una alteració genètica que ocasiona un desenvolupament anòmal de determinades estructures dels ronyons, a conseqüència del qual es formen cavitats que s’omplen de líquid i constitueixen els quists renals.
- La poliquistosi renal de tipus infantil constitueix un tipus de poliquistosi molt greu que només es presenta en infants que reben l’alteració genètica d’ambdós progenitors, encara que cap dels dos no pateixin d’aquesta malaltia.
- Les parelles que han tingut un fill amb poliquistosi renal de tipus infantil tenen un 25% de possibilitats que els altres fills també en pateixin i un 50% que siguin portadors de la malaltia, és a dir que, sense patir-ne, poden transmetre-la als seus descendents.
- La poliquistosi renal de tipus infantil causa una insuficiència renal molt greu, les complicacions de la qual solen originar la mort de l’infant a una edat més o menys primerenca segons l’extensió de la malaltia.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia