OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber dels traumatismes de les vies urinàries

  • Són anomenats traumatismes de les vies urinàries els trastorns dels urèters, la bufeta urinària o la uretra causats generalment per un impacte de gran intensitat sobre la regió lumbar, l’abdominal o la pèlvica.
  • Les ferides degudes a la penetració d’un objecte tallant a través de la paret abdominal o de la regió lumbar poden ocasionar un traumatisme de l’urèter tot perforant-lo o seccionant-lo. Els cops importants que afecten la part baixa de l’abdomen poden causar esquinçament de la bufeta urinària, especialment quan està plena d’orina. Les caigudes amb les cames obertes sobre una barra o una superfície dura i les fractures de la pelvis poden originar un esquinçament de la uretra.
  • Sempre que després d’un accident es presenti emissió de sang amb l’orina, reducció del volum d’orina o abscència de micció, cal adreçar-se a un servei d’urgència perquè poden ésser degudes a un traumatisme de les vies urinàries que necessiti atenció mèdica immediata.
  • Si no són ben tractats, els traumatismes de les vies urinàries poden causar nombroses complicacions: infeccions, retenció d’orina, estenosi uretral i fins i tot pèrdua definitiva de la funció renal.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...