OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

Bursitis

La bursitis consisteix en la inflamació de les bosses seroses, que són una mena de sacs buits coberts internament de teixit sinovial, que es localitzen entre els tendons, els ossos i la pell. Tenen la funció d’esmorteir el fregament que originen les contraccions musculars, o el de la pell damunt les estructures que es troben a sota.

La bursitis és un trastorn molt freqüent i, en general, lleu. Habitualment, és degut a un fregament repetit o intens en una zona determinada, o bé a petits traumatismes i moviments sobtats i reiterats. També pot ésser causada per una infecció deguda a diversos gèrmens.

El símptoma principal és una tumefacció de la zona on és situada la bossa serosa inflamada. La localització més habitual és el colze i el genoll. De vegades, la tumefacció pot atènyer uns quants centímetres de diàmetre i la pell de la zona pot aparèixer envermellida i calenta.

En els casos lleus, la inflamació sol cedir si hom evita els moviments i les posicions que generen el fregament. En els casos avançats, o quan hi ha infecció, sol caldre drenar la bossa serosa amb una senzilla intervenció quirúrgica.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...