OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Osteomielitis

Definició

L’osteomielitis és una infecció de l’os i la medul·la òssia. En general, els gèrmens responsables de la infecció són bacteris, però de vegades es tracta d’un altre tipus d’agents infecciosos, com és ara virus o fongs.

Tipus i causes

Les osteomielitis es classifiquen segons la via que han seguit els gèrmens per arribar a l’os i infectar-lo. Seguint aquest criteri, es considera que hi ha osteomielitis hematògenes, osteomielitis per contigüitat i osteomielitis directes.

La presentació més habitual és l’osteomielitis hematògena, és a dir, aquella en què la via d’infecció és la circulació sanguínia. En aquest cas, els gèrmens provenen d’algun sector de l’organisme prèviament infectat, un furòncol per exemple, de manera que constitueix un focus infecciós. Des d’aquest focus infecciós els gèrmens passen a la sang i són empesos pel torrent circulatori fins que, en arribar a un os, troben condicions favorables a llur reproducció, sobretot a la medul·la òssia, de manera que la infecció s’estén a la resta de l’os.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...