OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Dieta en cas de trastorns hepàtics

El fetge desenvolupa una funció essencial en el procés de la nutrició de l’organisme. Així, entre altres factors, hi intervé mitjançant l’elaboració i la secreció de la bilis que participa, al seu torn, en la digestió dels greixos; ocupa un lloc preferencial en el metabolisme o transformació dels nutrients, ja que la majoria d’aquests, després d’ésser assimilats per l’organisme, són immediatament captats i processats pel teixit hepàtic; i depura la sang de nombroses substàncies que es produeixen durant el metabolisme dels nutrients i l’acumulació de les quals podria produir trastorns en diversos teixits, fins i tot en el sistema nerviós central.

D’altra banda, i precisament per la funció depuradora de la sang que el caracteritza, el fetge és un òrgan diana per a l’acció tòxica de diverses substàncies, entre les quals destaca l’alcohol.

Per totes aquestes raons, la dieta pot tenir, doncs, un paper essencial en la prevenció, el control de l’evolució i el tractament dels trastorns que cursen amb lesions en el fetge o amb insuficiència hepàtica, els més freqüents dels quals són hepatitis i cirrosi.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...