Dieta en cas de trastorns hepàtics
El fetge desenvolupa una funció essencial en el procés de la nutrició de l’organisme. Així, entre altres factors, hi intervé mitjançant l’elaboració i la secreció de la bilis que participa, al seu torn, en la digestió dels greixos; ocupa un lloc preferencial en el metabolisme o transformació dels nutrients, ja que la majoria d’aquests, després d’ésser assimilats per l’organisme, són immediatament captats i processats pel teixit hepàtic; i depura la sang de nombroses substàncies que es produeixen durant el metabolisme dels nutrients i l’acumulació de les quals podria produir trastorns en diversos teixits, fins i tot en el sistema nerviós central.
D’altra banda, i precisament per la funció depuradora de la sang que el caracteritza, el fetge és un òrgan diana per a l’acció tòxica de diverses substàncies, entre les quals destaca l’alcohol.
Per totes aquestes raons, la dieta pot tenir, doncs, un paper essencial en la prevenció, el control de l’evolució i el tractament dels trastorns que cursen amb lesions en el fetge o amb insuficiència hepàtica, els més freqüents dels quals són hepatitis i cirrosi.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia