La realització d’una dieta
Com ja s’ha dit, les dietes són indicades en el context de la prevenció o el tractament de diversos processos patològics. Per això, de la mateixa manera que s’esdevé amb l’administració de fàrmacs o d’altres mesures terapèutiques, són els facultatius els qui les han de prescriure. En aquest sentit, cal assenyalar que si una dieta no es confecciona o es duu a terme de manera adequada, el resultat pot ésser insuficient o fins i tot contraproduent, bé perquè no s’ha limitat, com calia, el consum de determinats aliments o bé perquè amb la dieta no es realitza una alimentació suficient i equilibrada.
Les variables fonamentals que es tenen en compte a l’hora de confeccionar una dieta són la patologia que hom desitja prevenir o tractar i el fet que el règim dietètic que es prescrigui sigui, més enllà de les restriccions pertinents, tan complet, equilibrat i variat com sigui possible. D’aquesta manera, no solament estarà garantida l’eficàcia de la dieta pel que fa al seu objectiu primordial, és a dir, col·laborar en la prevenció o el tractament del procés patològic, sinó que es podran cobrir tant com sigui possible els requeriments nutritius bàsics del subjecte.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia