L’alimentació assistida
És anomenada alimentació assistida la utilització de diversos recursos, com ara l’ús de sondes especials, per a mantenir l’estat nutritiu de l’organisme i que es prescriu en aquells casos en què hi ha dificultats per a mastegar, deglutir o digerir els aliments, o bé quan no es poden assimilar adequadament els nutrients que hi són continguts. Les sondes emprades amb aquest objectiu es coneixen genèricament amb el nom de sondes d’alimentació.
L’alimentació assistida, més enllà de la patologia per la qual s’indiqui, requereix en general l’hospitalització del subjecte. Això és degut al fet que per a la seva realització cal la intervenció de personal especialitzat i, sovint, la utilització d’equips o d’aparells especials, com és ara l’anomenada bomba de nutrició. A més, les dietes que es prescriguin s’han de planificar minuciosament i modificar de manera continuada segons les possibilitats i les limitacions de cada individu i cada fase de la seva evolució en particular.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia