Tipus de dietes
Poden diferenciar-se diversos tipus de dietes, segons els objectius terapèutics de cada règim alimentari i atenent a diferents paràmetres. En primer lloc, de manera generalitzada, s’atén al fet que la dieta incideixi especialment en la qualitat dels aliments o bé en la quantitat en què són consumits.
En les dietes qualitatives, es tracta de reduir o d’eliminar al màxim el consum d’uns pocs aliments en concret, com succeeix, per exemple, en la dieta hiposòdica, on bàsicament es restringeix la ingesta de sal, o també en la dieta sense gluten que és indicada en cas de malaltia celíaca. En canvi, en les anomenades dietes quantitatives, a més de certes restriccions qualitatives, hom indica una reducció del consum del conjunt dels aliments o d’un ampli sector d’aquests, com s’esdevé, per exemple, en la dieta hipocalòrica, és a dir, de baix contingut en energia, destinada a reduir el pes corporal, o també en la dieta hipoglucídica, indicada en cas de diabetis mellitus, en què es limita el consum de glúcids simples o sucres.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia