OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Atles de la diversitat

El que cal saber dels tumors malignes d’os

  • Els tumors malignes d’os són conjunts de cèl·lules derivades dels teixits que formen l’estructura òssia que, per causes desconegudes, adopten característiques anormals, es reprodueixen a un ritme superior al que és habitual, formen una massa que envaeix i destrueix els teixits sans més propers i, a través de la circulació sanguínia o limfàtica, atenyen d’altres sectors de l’organisme en els quals generen un nou tumor o metàstasi.
  • Els tumors malignes que deriven de l’os són poc freqüents, ja que en conjunt representen solament l’1% del total de tumors malignes de l’organisme. És característic que es presentin en nens o adults joves.
  • En les persones d’edat, els tumors malignes ossis metastàtics, és a dir, els que provenen d’un càncer primitiu d’una localització diferent, com ara el pulmó, la mama o la pròstata, són més freqüents que els càncers originaris de l’os mateix. Així, no és estrany que la tumoració òssia es presenti com a complicació d’un càncer d’un altre òrgan i que, de vegades, en provoqui les primeres manifestacions.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...