OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Del romà al romànic

Els aliments grassos

Els aliments grassos inclouen una sèrie de productes naturals o elaborats que es caracteritzen per llur elevat contingut de greixos i alt valor energètic i per emprar-se, sobretot en la nostra cultura, com a condiment alimentari. Atès que són tan rics en lípids, aquests aliments compleixen també amb la funció de facilitar l’absorció de les vitamines liposolubles. Entre els aliments grassos de consum més important es troben els olis, les margarines i els greixos animals. També formen part dels aliments grassos les fruites seques grasses i la mantega, que han estat citats en apartats anteriors.

Els olis comestibles són greixos líquids d’origen vegetal, que s’obtenen a partir de les llavors o fruits de plantes oleaginoses o olioses.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...