Els peixos i els mariscs
Són anomenats peixos diferents animals marins o d’aigua dolça comestibles, que són trets de l’aigua amb el fi de servir d’aliment. La qualitat nutritiva dels peixos és, a grans trets, similar a la de la carn, tot i que hi ha algunes diferències notables.
La diferència més important és que el greix del peix conté, en general, quantitats més baixes de colesterol i d’àcids grassos saturats i, en canvi, proporcions més altes d’àcids grassos insaturats. D’altra banda, hom fa una distinció dels diferents peixos segons que sigui llur contingut en substàncies grasses.
Així, es diferencia el peix gras o blau, com ara la sardina o la tonyina, que tenen una concentració de lípids similar a la de les carns magres, és a dir, al voltant d’un 10%, del peix blanc o magre, com ara el lluç o la bruixa, que té una proporció ínfima de lípids que, en general, no supera el 2%.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia