OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Els llegums

Els llegums són les llavors que es troben en els fruits en forma de tavella de les plantes que pertanyen a la família de les lleguminoses. Per a l’alimentació humana, aquestes llavors, en general, se separen prèviament de la beina que les embolcalla i es deixen assecar; es poden conservar així durant períodes llargs de temps.

Els llegums més utilitzats com a aliment humà són els cigrons, les llenties, les mongetes, les faves i els pèsols. Aquests aliments, per llur duresa, s’han de coure abans de consumir-los. Les mongetes verdes, que encara contenen les llavors dins de la beina, es classifiquen dins de les verdures i de les hortalisses. La soia, que també és una lleguminosa, se sol consumir, per bé que minoritàriament, en forma de grans assecats, de petits brots frescos de les pròpies llavors, o bé en forma de productes elaborats amb farina de soia o amb oli de soia.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...