OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

La llet i els seus derivats

La llet és el producte de secreció de les glàndules mamaries de les femelles dels mamífers, que serveix com a aliment per a llurs cries. La llet és l’aliment natural més complet que existeix, ja que conté en major o menor proporció pràcticament tots els nutrients i durant l’alletament pot cobrir tots els requeriments nutritius de les cries de cada espècie.

La composició nutritiva de la llet pot variar considerablement segons quin sigui el mamífer que la produeixi i el tipus d’alimentació a què aquest hagi estat sotmès. La llet humana, que a més de nutrients conté elements immunologies, és la més idònia per a l’alimentació dels lactants. En general, quan no és possible utilitzar la llet materna en els primers mesos de vida, es fa servir la llet de vaca modificada, apta per a la nutrició del nodrissó, com es detalla en l’article corresponent a l’alimentació del lactant en el capítol sobre la infància.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...