Les verdures, les hortalisses i el tubercles
Les verdures i les hortalisses són parts de plantes cultivades en horts i destinades a l’alimentació. El terme verdures s’aplica en particular a les hortalisses de fulla verda.
La part de les plantes que s’utilitza com a aliment és molt variable. Així, per exemple, les bleda-raves o les pastanagues són arrels; els alls o les cebes són bulbs o òrgans subterranis de reserva; l’api o els margallons són tiges; la bleda, l’enciam o la col són fulles; i la coliflor o les carxofes són flors. El tomàquet i els pebrots, que en realitat són fruits, i els bolets comestibles s’inclouen dins de les hortalisses per circumstàncies culturals i perquè llurs característiques nutritives són similars.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia