OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Els fruits

Els fruits són òrgans especials que produeixen les flors i que contenen les llavors de les plantes. Segons llurs característiques nutritives, els fruits es classifiquen en tres tipus: la fruita, la fruita seca dolça i la fruita seca grassa.

Les fruites són fruits que contenen una alta proporció d’aigua i que, en general, es consumeixen frescos. En el nostre medi, les fruites que es consumeixen més, d’acord amb l’època de l’any, són els cítrics —com ara les taronges, les mandarines i les llimones—, els plàtans, les pomes, les peres, els préssecs, els albercocs, les prunes, el raïm, les síndries i les maduixes.

Entre les característiques nutritives de les fruites destaquen, a més d’una alta proporció d’aigua, llur contingut en glúcids simples, sobretot fructosa, que oscil·la al voltant d’un 10%, la presència de fibra vegetal i la riquesa en diversos minerals, com ara calci, ferro i magnesi, i en vitamines, especialment vitamina C. En canvi, aquests aliments no contenen pràcticament greixos ni proteïnes, amb excepció de les olives i dels alvocats, el contingut de lípids dels quals pot arribar fins a un 20%.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...