OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Història natural dels Països Catalans

La carn i els seus derivats

Són anomenades genèricament carn les parts toves i fibroses dels mamífers i de les aus, fonamentalment les que corresponen al teixit muscular. La carn és un aliment molt complet, ja que és rica en proteïnes, en lípids, en vitamines i en minerals. Tanmateix, el seu contingut d’hidrats de carboni és pràcticament nul.

La carn crua conté entre un 50 i un 70% del seu pes d’aigua. Durant la seva cocció, la major part de l’aigua s’evapora i, per això, la carn cuita és una mica més seca i dura.

El contingut de proteïnes de la carn oscil·la al voltant d’un 20%. Tanmateix, hi ha certes diferències en alguns grups musculars i vísceres d’un mateix animal, o entre diferents animals. Així, per exemple, 100 g de bistec de vedella contenen aproximadament 19 g de proteïnes, mentre que 100 g de filet d’ànec en contenen 22. La principal característica de les proteïnes de la carn és que són d’alt valor biològic.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...