OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Atles de la diversitat

Hèrnia diafragmàtica

Definició

És anomenat hèrnia diafragmàtica el pas d’òrgans abdominals a l’interior de la cavitat toràcica, a través d’una obertura anormal al diafragma, que és el múscul que separa la cavitat toràcica de l’abdominal.

Causes, tipus i manifestacions

Les hèrnies diafragmàtiques es produeixen en establir-se un defecte anatòmic en el diafragma que posa en comunicació directa la cavitat toràcica i l’abdominal. Aquesta via de comunicació pot consistir en un orifici anòmal, localitzat en una part del diafragma tancada completament en condicions normals, o bé en una dilatació d’un dels orificis naturals del diafragma. L’origen, molt variat, pot consistir en un defecte del desenvolupament embrionari o un esqueixament del diafragma degut a un traumatisme.

En establir-se la comunicació anòmala, les vísceres abdominals tendeixen a desplaçar-se cap a la cavitat toràcica, ja que la pressió interna abdominal és superior a la toràcica. El volum de l’hèrnia i els trastorns que origina depenen de les dimensions i la localització de la comunicació anòmala.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...