OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Biosfera

El que cal saber de l’atelèctasi i el col·lapse pulmonar

  • Atelèctasi i col·lapse pulmonar són dos termes que es refereixen a un trastorn caracteritzat per l’absència d’aire en una zona del pulmó d’extensió variable, ocasionat en general per una obstrucció o una compressió de les vies respiratòries o del pulmó.
  • Com que l’obstrucció de les vies respiratòries deguda a taps mucosos és una de les causes més habituals d’atelèctasi, és molt important de dur a terme les mesures oportunes per a evitar la retenció de mucositats en les vies respiratòries quan es pateix d’una malaltia bronco-pulmonar. Així, per exemple, en els infants i les persones grans, que solen tenir dificultat per a expectorar eficaçment, sempre que pateixin de bronquitis o asma bronquial cal mantenir una bona hidratació, i efectuar sessions de drenatge bronquial que evitin la formació de taps mucosos.
  • Per tal d’afavorir l’eliminació de mucositats bronquials quan es pateix d’un trastorn bronquial que s’acompanya d’un increment de secrecions en les vies respiratòries, per tal de prevenir una atelèctasi convé que la persona afectada sigui sotmesa a canvis de posició freqüents, i també són aconsellables els banys de vapor.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...