OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la bronquitis aguda

  • La bronquitis aguda és la inflamació de la mucosa que cobreix l’interior de les vies respiratòries inferiors. Provoca tos i expectoració i sol guarir en menys de dues setmanes sense deixar seqüeles. Com que també n’és afectada habitualment la mucosa de la tràquea, és anomenada igualment tràqueo-bronquitis.
  • La causa més comuna de bronquitis aguda és l’extensió als bronquis d’una infecció de les vies respiratòries altes, com una rinitis o una faringitis, i es presenta especialment en infants, persones grans i persones fumadores.
  • Malgrat que la bronquitis aguda sol ésser causada per una infecció, en la majoria de casos no cal administrar antibiòtics, ja que aquests medicaments són ineficaços contra els virus, que solen ésser els agents responsables d’aquesta malaltia.
  • Els medicaments antitussígens, que inhibeixen la tos, només han d’ésser utilitzats per indicació del metge, perquè la tos pot ésser útil en determinades fases de la malaltia per a expulsar les secrecions acumulades en les vies respiratòries.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...