OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la fibrosi pulmonar

  • La fibrosi pulmonar constitueix un trastorn caracteritzat per un engruiximent de les parets alveolars, la qual cosa redueix l’elasticitat del pulmó, limita la capacitat respiratòria i ocasiona una insuficiència respiratòria.
  • La fibrosi pulmonar es pot presentar com a complicació de diverses malalties pulmonars com la silicosi, l’asbestosi, el pulmó de granger, el pulmó de criador de coloms o d’ocells o la sarcoïdosi. També es pot originar per la inhalació o bé la ingestió de diverses substàncies tòxiques, com l’àcid clorhídric o l’àcid sulfúric.
  • La fibrosi pulmonar és un dels trastorns que es presenta, per causes desconegudes, en algunes malalties generals com l’esclerodèrmia, l’artritis reumatoide, el lupus eritematós disseminat, l’esclerosi tuberosa o la neurofibromatosi.
  • Per bé que es coneixen més de cent cinquanta malalties que, per mecanismes no gaire ben coneguts o precisats, poden acompanyar-se de fibrosi pulmonar, la majoria dels casos es presenten sense relació amb cap altre trastorn i per causes desconegudes.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...