OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la pleuritis o pleuresia

  • Es anomenada pleuritis o pleuresia la inflamació de la pleura, la membrana que envolta els pulmons, que es pot desenvolupar per causes molt diverses i que origina un dolor punyent localitzat al costat del tòrax.
  • Les persones que pateixen de pleuritis han de tenir en compte que el dolor es pot modificar en circumstàncies diverses: s’atenua en ajeure’s sobre el costat afectat i empitjora en efectuar moviments respiratoris amplis, com ara tossir, riure o efectuar respiracions profundes.
  • Hi ha diversos tipus de pleuritis que es diferencien bàsicament per la quantitat de líquid o exsudat inflamatori que produeixi l’alteració. En alguns casos es tracta de pleuritis seques, amb escassa formació d’exsudats, per bé que les més freqüents són les pleuritis humides, en què es forma molt de líquid que s’acumula en la cavitat pleural i origina un vessament pleural.
  • La pleuritis seca, anomenada també pleuritis fibrinosa i causada generalment per una infecció vírica, es manifesta sobretot amb febre, tos seca i dolor intens al costat del tòrax.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...