OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la silicosi

  • La silicosi és una malaltia caracteritzada per la formació de nòduls als pulmons, deguda a la inhalació de pols que conté sílice, una substància que es troba en altes concentracions en l’aire ambiental dels llocs de treball on es manipulen sorra, granit o bé materials que contenen quars.
  • Les persones més exposades a la silicosi són les que treballen en les mines de plom o carbó, en les pedreres, en la construcció de túnels, en la indústria del metall o de la ceràmica i sobretot quan s’utilitza la tècnica del sorrejament.
  • Les persones que professionalment es troben més exposades a la silicosi han d’evitar el tabac, perquè fumar afavoreix l’aparició de la malaltia i n’accelera l’evolució.
  • És habitual que s’efectuï anualment una radiografia de tòrax a les persones que treballen en un ambient on hi ha pols de sílice, perquè s’hi poden observar precoçment les lesions causades per la silicosi, abans que provoquin símptomes. Es pot evitar l’evolució de la malaltia cap a una fibrosi pulmonar i una insuficiència respiratòria si s’interromp l’exposició a l’aire contaminat de seguida que es presenten les primeres alteracions en la radiografia de tòrax.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...