OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de la sinusitis

  • És anomenada sinusitis la inflamació de la mucosa que recobreix lïnterior dels sins paranasals, que són les cavitats dels ossos de la cara que comuniquen amb les fosses nasals.
  • L’extensió dels gèrmens d’una rinitis infecciosa als sins és la causa més comuna de sinusitis aguda, que es presenta de manera sobtada i, si bé persisteix durant pocs dies, pot originar complicacions si no es tracten adequadament.
  • És convenient que les persones que practiquen natació habitualment efectuïn una revisió de les vies respiratòries superiors, perquè l’aigua contaminada i els canvis de pressió provocats per la immersió poden causar-los una sinusitis, sobretot si pateixen algun trastorn que els afecta les fosses nasals o les estructures veïnes.
  • Convé controlar les alteracions dentàries, perquè una infecció en tes dents del maxil·lar superior pot causar una sinusitis crònica.
  • Cal adreçar-se al metge si es presenten de manera permanent secrecions nasals espesses i abundants, obstrucció nasal i mal de cap, fins i tot quan les manifestacions són poc intenses, perquè poden ésser degudes a una sinusitis.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...