OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de les vegetacions adenoides

  • Les vegetacions adenoides són unes formacions de grandària variable localitzades al sostre de la nasofaringe, per darrere de les fosses nasals, que es formen sovint en els infants a conseqüència del desenvolupament exagerat de l’amígdala faríngia i què solen remetre espontàniament a partir de la pubertat.
  • Si les vegetacions adenoides són petites, no solen generar cap mena de problema. Quan són més grosses, però, poden causar diversos trastorns, ja que obstrueixen el pas de l’aire de les fosses nasals a la faringe i poden obstruir igualment els conductes que comuniquen l’orella mitjana amb la faringe.
  • Les vegetacions adenoides poden experimentar inflamacions i originar adenoïditis agudes, a causa d’infeccions, com les que es produeixen sovint a conseqüència d’una rinitis o una faringitis aguda. Per això cal consultar el metge quan, en el curs d’una infecció de les vies respiratòries altes, es presenten obstrucció nasal i secrecions abundants que davallen per la faringe, ja que aquests símptomes poden ésser deguts a una adenoïditis aguda que requereixi tractament amb antibiòtics específics.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...