Tumor intracranial
Definició
És anomenat tumor intracranial tot aquell creixement cel·lular anòmal provinent dels teixits que conformen les estructures contingudes al crani, els components de les quals alteren llurs funcions normals i es desenvolupen independentment del teixit que els ha originat. En créixer, aquestes acumulacions cel·lulars comprimeixen els teixits més propers i provoquen un augment de la pressió intracranial, tot produint una alteració general de les funcions encefàliques.
Causes
L’origen del desenvolupament cel·lular anòmal que dóna lloc a un tumor és desconegut. Estadísticament, hom ha comprovat que en algunes famílies hi ha una elevada incidència de tumors intracranials, bé que no s’ha pogut contrastar cap alteració hereditària concreta. Tanmateix, en alguns casos el tumor s’associa a trastorns hereditaris, com la neurofibromatosi de Recklinghausen o l’esclerosi tuberosa.
Tipus i freqüència
La incidència dels tumors intracranials és d’uns deu casos nous per cada 100 000 habitants i per any. Suposen el 2% del total de tumors en els adults i el 20% en els infants.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia